Instruktørcertificering
A3c7f066-94d5-4e01-bd0a-4e0858d098f5
Instruktørcertificering

Fly Fishers International 'Casting Instructor Certification Program' begyndte i 1992 for at sikre et overordnet niveau for fluekasteinstruktion og især omkring instruktørernes viden og dygtighed.

Programmets mål er at uddanne og udvikle fluekasteinstruktører ved at:

  • Sætte en høj standard for kasteundervisning.
  • Afholde uddannelsens workshop som en obligatorisk del af certificeringen til instruktør.
  • Administrere en test, der demonstrerer prøvetagerens teoretiske viden, kasteevner og undervisniveau.
  • Afholde særlige kasteklinikker, hvor fluekasteinstruktører uddannes i fluekasteinstruktion.
  • At skabe og vedligeholde et kommunikations-netværk for uddannede kasteinstruktører.


Programmet styres af 'Casting Board of Governors' (CBOG) som er en gren af Fly Fishers International (FFI), der består af flere af de mest respekterede navne i verden, inden for fluekast og fluefiskeri. Alle certificeringsprøver skal godkendes af enten ét medlem fra CBOG eller to certificerede Master Casting Instructors.

Hvordan bliver du selv certificeret fluekasteinstruktør? Du skal være medlem af FFI og deltage i forudgående instruktør workshop og bestå både en skriftlig test og en præstationstest, der demonstrerer dine evner inden for såvel fluekast som undervisning. FFI har tre forskellige certificeringer – Casting Instructor, Master Casting Instructor og Two-hand Casting Instructor.

FFI Casting Instructor Prøven består af to dele – en kort workshop med en indlagt skriftlig prøve samt en kaste- og instruktionsprøve. Den skriftlige prøve kan aflægges mundtligt med en tolk, hvis man ikke er stærk i engelsk. Det tager typisk 2-2½ timer at gennemgå prøven - det inkluderer begge dele. Instruktionsprøven tilstræbes afholdt i et roligt og afsondret område, og adgang til vand er ønskeligt. Det er tilladt at have en tolk med. Tilskuere er ikke tilladt uden kandidatens forudgående accept.

FFI Master Casting Instructor Prøven består af to dele – en mundtlig prøve samt en kaste- og instruktionstest. Den mundtlige prøve kan aflægges gennem en tolk. Prøven tager typisk 2½ - 3 timer at gennemføre, begge dele inkl. Den mundtlige prøve aflægges i et roligt lokale, og den praktiske prøve i et roligt og afsondret område med adgang til vand. Det er tilladt at have en tolk med. Tilskuere er ikke tilladt uden kandidatens forudgående accept.

FFI Two-handed Casting Instructor Prøven består af to dele – en kort workshop med en indlagt skriftlig prøve samt en praktisk kaste- og instruktionsprøve. Den skriftlige prøve kan aflægges mundtligt gennem en tolk. Prøven tager i alt 3 – 3½ timer at gennemgå. En å/flod eller adgang til en pool er påkrævet. Det er tilladt at have en tolk med. Tilskuere er ikke tilladt uden kandidatens forudgående accept. Hvis kandidaten allerede er FFI CI eller FFI MCI aflægges den skriftlige prøve og workshoppen ikke.

FFFD Fluekast Aktiviteter
24
Jun
Klubaften i Aalborg m/kastetræning
FFFD Aalborg
19:00 - 21:00
Boldbanen, Østerådalen
08
Jul
Klubaften i Aalborg m/kastetræning
FFFD - Federation of Fly Fishers Denmark
19:00 - 21:00
Boldbanen, Østerådalen
10
Jul
Glomma, stalling og bækørred
FFFD - Federation of Fly Fishers Denmark
10. jul - 17. jul
Langodden gård ved Alvdal
05
Aug
Klubaften i Aalborg m/kastetræning
FFFD - Federation of Fly Fishers Denmark
19:00 - 21:00
Boldbanen, Østerådalen
13
Aug
Skjern Å 3, laksefiskeri
FFFD - Federation of Fly Fishers Denmark
13. aug kl. 16:00 - 15. aug kl. 17:00
Inge Andersen, Storegade 1 i Borris