Klubnyheder

Kastekursus

5. august 2020, 09.44

Kastekurser søndag d. 13. september


Sted: Ørsted fiskepark

 

Det er blevet en god tradition at FFFD arrangere en fluekastekursus dag, fyldt med temaer, et sted i Danmark.

Situation i Danmark er igen så det er muligt at afholde gruppe-kastekurser forsvarligt og vi genoptager derfor den gode tradition med kastekurser som medlemmer kan booke sig på via aktivitetskalenderen.

 

Over dagen i Ørsted fiskepark bliver der afholdt forskellige tema-kastekurser, som udover kurset inkluderer en vand og sandwich, og koster 100,- pr. kursus.

 

Morgen kastekurser fra kl. 9:00 til 11:00:

 

Grundkast v/ Asger von Wenck 

Et godt fundament, der giver et sikkert og godt fluekast, som kan fiskes med under langt de fleste forhold er nærmest grundlæggende for at kunne nyde fluefiskeriet..!

På kurset vil fluekastets principper blive gennemgået og øvet, så du efterfølgende selv kan genkende kastefejl og rette dem. Et godt grundkast og evnen til selv at “finde tilbage” til det gode grundkast er afgørende for at udvikle effektiv linekontrol, lange kast, specialkast og dobbelt træk.

 

Linekontrol og specialkast v/Lars Jakobsen

Er for fluefiskeren, hvad boldkontrol er for fodboldspilleren… Med god linekontrol kommer fluekastet til at se legende let ud, uanset om det er med lang eller kort line i et overhåndskast, sidearmskast eller et rullekast. Linekontrol er en bevidsthed om hvor linen er og hvordan den reagerer på stanges bevægelsesmønstre… Når du har styr på og kan dit grundkast bygges der linekontrol ovenpå - lær hvordan...

 

Det lange fluekast v/Thomas Lang

Det populære kastekursus med, en af Danmarks længst kastende fluefiskere, Thomas Lang, gentages selvfølgelig igen på 2020 udgaven af “Fluekastekursus dagen”

På dette kastekursus introduceres til du hvordan og hvornår kraftfordelingen og accelerationen er igennem kastet og dobbelttrækket, for at få de sidste meter ud af dine lange kast, uanset om det er med skydehoved eller en WF line.

 

 

Middag kastekurser fra kl. 11:30 til 13:30

 

Grundkast v/Thomas Lang

Et godt fundament, der giver et sikkert og godt fluekast, som kan fiskes med under langt de fleste forhold er nærmest grundlæggende for at kunne nyde  fluefiskeriet..!

På kurset vil fluekastets principper blive gennemgået og øvet, så du efterfølgende selv kan genkende kastefejl og rette dem. Et godt grundkast og evnen til selv at “finde tilbage” til det gode grundkast er afgørende for at udvikle effektiv linekontrol, lange kast, specialkast og dobbelt træk.

 

Godt i gang med dobbelttræk v/ Asger von Wenck

Det gode og effektive dobbelttrækket kan være nærmest umuligt at lære på egen hånd. At få line-hånde til at lave dobbelt så meget som stang-hånden, med den rigtige timing og på den rigtige måde..! Det er en ordentlig mundfuld, at gabe over, men med kyndig vejledning, til hvordan du kommer godt i gang og får lært dobbelttrækket ordentligt bliver det et mere overskueligt “problem” at løse.

Få bygget det godt dobbelttræk ind i dit grundkast med Asger von Wenck

 

Gennemgang og introduktion til IFF kasteinstruktør prøven v/ Lars Jakobsen

Overvejer du at blive certificeret kasteinstruktør kræver det at du kan bestå den grundlæggende instruktørprøve. 

Dette er en introduktion til kastene, kravene og hvordan der kan trænes, med henblik på at bestå IFF Casting Instructor prøven (som alle FFFD’s kasteinstruktører har gennemført og bestået).